Alles wat je nodig hebt voor een Gaming PC

Een gaming pc is niet compleet zonder de beste gaming accessoires. Wees je tegenstander de baas door met de beste setup andere gamers het nakijken te geven. Een ultieme gaming pc kan je zelf samenstellen. Kies voor de laatste generatie hardware, de beste monitoren en de snelste videokaarten. 

Gaming monitoren

Als gamer wil je jouw games tot leven laten komen, dat doe je natuurlijk met een gaming monitor. Gaming monitoren hebben net dat beetje extra. De mooiste kleuren en de hoogste helderheid maakt gamen nog leuker. Met de nieuwste gaming monitoren wordt zwart ook echt zwart. Een goede gaming monitor heeft een snelle reactietijd, een hoge framerate en hoge resolutie. 4K monitoren zijn nu beschikbaar met 1440p resolutie om nog betere beeldkwaliteit te ervaren. 

Game Toetsenbord

Snelheid is alles tijdens het gamen. Je wil niet vertraagd worden door je hardware of dat andere gamers jou te snel af zijn doordat zij wel een snellere setup hebben. Kies voor een speciale gaming toetsenbord. Een gaming toetsenbord heeft een hoge reactietijd (travel) waardoor je reactietijd in het spel hoger wordt. Dit komt door speciale kabels die van het toetsenbord naar de pc lopen. De drukknopen onder de toetsen zijn ultra sensitive zodat de reactietijd nog korter is. Bij een kwalitatief game toetsenbord kun je deze gevoeligheid ook instellen als het voor jou te snel of te langzaam gaat. Een echte gaming toetsenbord is niet af zonder gave led verlichting, extra kleuren zodat jij nog meer kan genieten tijden het gamen. 

Game headsets

Wanneer je aan het gamen bent is naast snelheid, geluid ook ontzettend belangrijk. Als je alle geluiden om je heen wil horen dan is het de beste keuze om een headset aan te schaffen. Hierdoor heb je een optimale geluidsbeleving, hoor je tegenstanders sneller en kun je dus sneller reageren wanneer zij jou besluipen. Speel je vaak met vrienden? Kies dan voor een headset met microfoon. Communicatie is key in een multiplayer game.

Game muis

Je setup is niet compleet zonder een game muis. Naast de fancy led kleurtjes die goed passen bij je toetsenbord heeft een game muis veel te bieden. Een game muis verschilt voornamelijk met een reguliere muis van het aantal knoppen. Waar je bij een reguliere muis twee knoppen hebt en een scroll bal heeft een game muis soms wel tot elf knoppen. Hiermee heb je dus absoluut voordeel ten opzichte van andere gamers. Daarnaast is de reactietijd van een game muis vele malen hoger. 

Wil jij ook de beste setup maar heb je geen idee welke hardware goed bij jou setup en games passen? Laat je adviseren door experts op Gamingpcshop.nl en verlies nooit meer een game met je nieuwe setup. Veel game plezier!