De droomtuinset

Oppassen

Ik moest in de vakantie van mijn buren op hun huis passen. Nou ja, niet letterlijk. Ik woonde nog steeds in mijn eigen huis, maar ging regelmatig langs voor de plantjes en hun kat. Elke dag kwam ik even daar, en de kat lag dan meestal heerlijk in de tuin in het avondzonnetje een dutje te doen. Vaak ging ik dan even bij hem zitten om hem te kroelen, zo zaten we dan heerlijk in het zonnetje samen even te genieten. Echter deed ik het steeds minder voor de poes en steeds meer voor mezelf: ik was heel graag bij de buren. Liever dan in mijn eigen huis. Begrijp me niet verkeerd, mijn eigen huis is een heerlijk huisje waar ik graag ben, maar mijn tuin is niet geweldig. Hij is nogal overwoekerd en moet eerst een keer goed onder handen worden genomen door een stel hoveniers. Daarnaast heb ik alleen een paar plastic tuinmeubels. De buren hebben daarentegen een complete tuinset met kussentjes. Een echte lounge. Ik zat daar elke avond heerlijk!

Zoektocht

Balen natuurlijk toen de buren terug kwamen. Ik kon nu niet meer zomaar in hun tuin gaan zitten voor een paar uur. Dus de volgende keer dat ik daar was trok ik de stoute schoenen aan en vroeg waar ze deze meubels in hemelsnaam gekocht hadden. Ik was onderhand flink wat tuincentra en bouwmarkten afgegaan, maar niks kon tippen aan het comfort van hun tuinmeubel. Ze hadden de meubel onderhand al heel lang dus moesten even goed nadenken. Uiteindelijk wisten ze de naam en locatie van de winkel nog, maar deze was allang weg. Er waren ook geen andere filialen meer, de keten leek failliet. Zo verdrietig! Na een korte zoektocht op Google stuitte ik echter op Tuinmeubelland. Deze online shop heeft talloze loungesets, tafels en stoelen. Zoveel dat kiezen lastig wordt. Gelukkig is de site overzichtelijk en duidelijk.

Loungeset

Ik maakte een top drie van de mooiste tuinmeubels en ben daarna naar de fysieke winkel in Zaandam gegaan. Hier hadden ze een bijna identieke versie van de loungeset van de buren staan! Deze heb ik uiteindelijk genomen. Sindsdien hoef ik niet meer naar de buren maar kan ik heerlijk in mijn eigen tuin van het zonnetje genieten. En de kat? Die komt steeds vaker bij mij in de tuin liggen. Ik heb daarom ook nog maar een tuinstoel besteld. Kan ik tenminste rustig opstaan zonder dat de kat boos wordt.