Infrarood panelen perfect voor in huis

Infrarood panelen hebben meerdere voordelen ten opzichte van andere vormen van verwarmen. In dit blog vertel ik de belangrijkste voordelen ervan en ga ik dieper in op hoe je de infrarood panelen het beste in jouw huis kunt toepassen. Ook vertel ik hoe ik deze panelen zelf in mijn huis heb laten installeren. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!

De voordelen van infrarood panelen

Infrarood panelen in huis hebben verschillende voordelen. Omdat ik ze niet allemaal kan en wil behandelen heb ik een selectie gemaakt van de belangrijkste ervan. Dat zijn dan ook direct de redenen waarom ik ooit overstag ben gegaan om deze bijzondere techniek in huis te halen. Ten eerste is de aanschafprijs van infrarood panelen erg laag. Daarbij komt dat de energiekosten die het verbruikt ook laag zijn en je dus een stuk minder geld kwijt bent aan infrarood panelen dan bijvoorbeeld aan een gaskachel of centrale verwarming. Daarbij komt dat infrarood een erg fijne warmte teweeg brengt in huis die vergelijkbaar is met die van de zon. Dit vind ik een hele fijne warmte. Daarbij komt dat infraroodstraling direct voelbaar is en je de verwarming dus niet uren aan hoeft te zetten om het effect ervan te ervaren. Zo kun je het paneel aanzetten wanneer je de ruimte binnenkomt en weer uit wanneer je de ruimte verlaat. Ook dit draagt weer bij aan lage energiekosten.

Infrarood panelen en de toepassingen ervoor in huis

Er zijn verschillende varianten van deze vorm van verwarmen te bedenken voor in huis. Zo heb je panelen in de vorm van een spiegel, schilderij, krijtbord of gewoon een paneel. Je kunt je voorstellen dat je dus in elke ruimte een geschikt model kunt vinden. aan de ene kant kunt je ervoor kiezen de panelen juist in het oog te laten springen, maar aan de andere kant is het ook mogelijk om de panelen zo weg te werken dat deze helemaal niet opvallen. Zelf heb ik dit op deze manier gedaan omdat ik van strak hou. Zo dragen infrarood panelen bij aan een strak design en hierdoor ben ik zeer tevreden met de panelen die ik in mijn huis heb hangen. Wel moet je van tevoren goed na gaan in wat voor ruimte je de panelen nodig hebt, of ze dienen als bij verwarming of hoofdverwarming en aan welk model je de voorkeur geeft.

Ik hoop dat ik je met bovenstaande tips en uitleg een eind op weg heb geholpen met de keuze voor een bepaald model. Natuurlijk gaat het erom wat jij uiteindelijk zelf mooi vindt, handel hier dan ook altijd naar!