Je eigen leuke nagels!

Al mijn vriendinnen hebben tegenwoordig nepnagels, acryl of…die andere soort. Ik ben de naam even vergeten. Maar het is prachtig, lange puntige scherpe nagels in felle kleuren, en soms met een extra toevoeging. Zo hebben twee vriendinnen van mij glitters erin laten verwerken, en een andere vriendin heeft een patroontje in een paar nagels laten verwerken. Het enige nadeel is dat nepnagels loeiduur zijn, zeker een nieuwe set. Dat loopt al zo over de veertig euro aan, en dan steeds rond de twintig euro (en dat is nog goedkoop) om ze te laten bijvullen steeds, want je eigen nagels groeien gewoon lekker door onder die keiharde plastic krengen! Ik vind het mooi, maar kan me dat niet elke twee weken veroorloven. Omdat ik wel geef om er verzorgd uit te zien, wilde ik wel íéts aan mijzelf opkrikken. Mijn vriendin stelde gellak kopen   voor, dit is natuurlijk de extra sterke, langdurende nagellak die nagelsalons gebruiken op hun klanten.
Je kon dus ook gewoon naar een nagelsalon om alleen gellak op je nagels te laten doen, maar de nóg goedkopere variant daarvan is, dat je het gewoon lekker zelf koopt!

Je kan gellak in nagelzaken kopen, maar ook gewoon lekker handig en snel online. Ik ben nu echt verslaafd aan gellak, het blijft zo veel langer zitten op de nagels en bladdert niet zo snel af. Ik vind weinig dingen zo ordinair als lelijke afgebladderde nagellak op nagels. Ook in water blijven ze stevig en glanzend zitten. Let op, het is dus gewoon nagellak he, dus geen nepnagels of plastic aan mijn lijf, het is gewoon de nagellak die mijn eigen nagels siert. Drink je dus voldoende melk of eet je voldoende bananen voor de calcium en heb je lange sterke nagels, dan lijkt het met een likje gellak zó alsof jij ook nepnagels op hebt. En deze zijn niet zo moeilijk om bij te werken of bij te houden, je doet er thuis gewoon weer een beetje gellak overheen als je ‘uitgroei’ hebt!

Tegenwoordig loop ik er net zo leuk bij als mijn vriendinnen, met mijn lange nagels in fluorescerend oranje, of goud met glitters. Dat kan ik allemaal vanuit thuis doen in tien minuten, waar mijn vriendinnen een uur onder een hete kap met hun nagels moeten zitten wachten. Ach, ieder zo zijn ding.  Het ligt er maar net aan waar je je geld aan uitgeeft. En je tijd.