De leukste winkels tijdens je trip naar Napels

Napels is gelegen in het zuiden van Italië en is de derde stad van het land. Doordat het direct aan zee ligt is de stad zo belangrijk geworden. In Napels hebben ze een eigen dialect. Het is een beetje te vergelijken met wat Catalaans in Spanje is. Je zou het bijna geen Italiaans meer kunnen noemen. Het schijnt zo te zijn dat je in Napels de lekkerste pizza’s kunt eten en de sterkste espresso kunt drinken. Ook is de bijzondere vulkaan ‘Vesuvius’ vlakbij de stad gelegen. Toch is Napels ook de stad waar de meeste werkloosheid heerst. Er is veel afval op straat, zakkenrollers en een grote vervuiling door verkeersopstoppingen. Ondanks deze slechte kant vind ik wel dat Napels een stad is die je gezien moet hebben. Wat ik een leuk voordeel vind is dat je er lekker kunt shoppen. Je hoeft hier namelijk niet veel uit te geven om leuk te kunnen shoppen. Zelfs duurdere merken zijn goedkoop! Daarom volgen hier de grappigste/ leukste winkels die je kunt bezoeken tijdens je stedentrip Napels

 

Kerst winkeltjes 

Voor degene die dol zijn op kerst in de straat Via San Gregorio Armeno zijn er 365 dagen per jaar kerstspullen te koop. Je vind hier de leukste handgemaakte kerststallen en bijbelse figuren. Deze zijn te krijgen in traditionele versies maar ook hypermodern. De straat geeft een hele leuke sfeer en het is zeker leuk om er eens doorheen te lopen. 

 

Lekker naar de markt

Napels zit vol met leuke marktjes. Let er wel op dat je iets koopt bij een echte kraam. Het kan namelijk voorkomen dat je opgelicht wordt. Gelukkig kan je op de volgende markten zonder zorgen shoppen. Ben je opzoek naar schoenen? Bezoek dan de markt Poggioreale. Voor een prikkie heb je schoenen van populaire merken. Naast schoenen vind je er ook kleding en accessoires. De markt van Posillipo is de chicste markt van de stad. Hier heb je een mooi uitzicht op de baai van Napels en op de Vesuvius. Je vindt hier veel merkkleding maar ook make up, leren jassen en kinderkleding.  

 

Luxe winkels

De meest luxe winkels vind je in de wijk Santa Lucia. Louis Vuitton en Gucci zijn gevestigd in de winkelstraat Via Calabritto. Nog meer luxe winkels zal je kunnen vinden in de straten Via Carlo Poerio, Via dei Mille en Via Chiaia. De langste en tevens bekendste winkelstraat van Napels is de Via Toledo. Hier zijn wel betaalbare boetiekjes te vinden.