Voedingssupplementen kunnen iets toevoegen

Je goed voelen is belangrijk. Jouw gezondheid gaat immers voor alles. Nog voor geld, bezittingen en wat dies meer zij. Een goede gezondheid is de basis van je bestaan. Door goed voor jezelf te zorgen, zorg je ervoor dat je ook weer voor anderen kunt zorgen. Natuurlijk eet je gezond en gevarieerd. Dat is logisch. Uiteraard beweeg je voldoende en drink je voldoende water. Maar soms is dat even niet genoeg. Dan kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken. Je kunt dan kiezen voor voedingssupplementen die jouw tekorten aanvullen. Voor je met voedingssupplementen begint, is het echter wel verstandig om uit te zoeken op welke gebieden je ondersteuning nodig hebt. En of je het überhaupt nodig hebt.

Heb je door een (chronische) aandoening tekorten?

Wanneer je een chronische aandoening aan bijvoorbeeld je spijsverteringssysteem hebt, dan is de kans dat je tekorten hebt groter dan in andere gevallen. Door bijvoorbeeld een ziekte in slijmvliezen worden niet alle vitamines en mineralen (op de juiste manier) opgenomen. De kans dat je dan wat extra ondersteuning nodig hebt, is aanwezig. Overleg dit even goed met je behandelend arts. Het kan zijn dat je genoeg hebt aan een goed voedingssupplement, maar het kan ook zijn dat je af en toe een infuus of een injectie nodig hebt om jouw lijf weer op orde te krijgen.

Slik je medicatie die voor bijwerkingen zorgt?

Heb je door het medicijngebruik bijvoorbeeld veel last van broze nagels of haaruitval? Dan zijn daar prima voedingssupplementen voor te koop. Laat je eerst wel goed informeren door de apotheker of je arts en lees de bijsluiter altijd even door. Als je bijvoorbeeld medicatie krijgt om je immuunsysteem plat te leggen (bijvoorbeeld in het geval van chemo), dan is het niet slim om met voedingssupplementen je weerstand weer op te gaan bouwen. Het blijft een afweging die je zelf moet maken, maar voedingssupplementen kunnen nou eenmaal voor contra-indicaties zorgen met je reguliere medicatie.

Voedingssupplementen zijn er voor iedereen

Ben je jong of oud, zwanger, in de overgang of altijd maar druk? Ben je man of vrouw? Voor iedere situatie zijn voedingssupplementen beschikbaar. Maar dát zijn het dus: supplementen. Probeer altijd gezond en gevarieerd te eten, af en toe even lekker in het zonnetje te zitten en te genieten van het leven. Dan kan het zomaar zijn dat je deze supplementen niet eens nodig hebt. Ze dienen namelijk als aanvulling op een goede en gevarieerde levensstijl, niet als vervanging van goed en gezond eten.
Voedingssupplementen