Hoe loop je er als man netjes bij

Ook voor mannen is het belangrijk dat ze voldoende tijd investeren in de uiterlijke verzorging. Er zijn hierbij verschillende onderdelen waar aandacht aan besteed moet worden. Zo is het onder andere belangrijk dat er wordt gekozen voor kleding die past bij bijvoorbeeld het werk. Daarnaast kan een lekker luchtje en een bijgehouden kapsel ook niet ontbreken.

 

Wat van kleding kun je het beste kopen voor op het werk?

Als je op een kantoor werkt en regelmatig klanten ontvangt is het belangrijk dat je zorgt voor nette kleding. Een driedelig pak is bij de meeste bedrijven geen vereiste meer. Wel is het aan te raden om een pantalon met overhemd te dragen. Bijzondere heren overhemden kun je bij diverse winkels kopen. Tegenwoordig maken veel mensen hiervoor gebruik van het internet. Er zijn namelijk webshops die zich specifiek richten op het verkopen van overhemden. 

Naast dat je kunt kiezen voor een overhemd wordt een poloshirt vaak op prijs gesteld. Ga voor een nette polo en zorg ervoor dat de rest van de outfit hierop aansluit. 

 

Koop een pantalon

Als je overhemden en polo’s draagt is het ook belangrijk dat je broeken koopt die hierbij passen. Je kunt hierbij het beste kiezen voor een pantalon. Mocht je een pantalon iets te veel van het goede vinden, dan voldoet een spijkerbroek vaak ook prima. Let er wel op dat je geen spijkerbroeken met gaten naar het werk draagt. Dat wekt al gauw een vreemde indruk bij collega’s en klanten. Naast dat je geen broek met gaten moet dragen op het werk, is het ook af te raden om een broek te dragen met wijde pijpen. Dit is al een lange tijd uit de mode en ziet er overigens ook zeker niet netjes uit. 

 

De juiste schoenen maken de outfit compleet

Als je een aantal mooie overhemden en pantalons hebt gekocht, ontbreekt er nog één ding aan de outfit en dat zijn de schoenen. Wat van schoenen gepast zijn voor tijdens het werk hangt voornamelijk af van het soort bedrijf. Zo wordt er bij het ene bedrijf verwacht dat je nette schoenen draagt, terwijl je bij het andere bedrijf ook met sneakers naar het werk kunt komen. Als je pas net bij een bedrijf werkt is het handig om te kijken naar wat mensen om je heen dragen. Als je ziet dat iedereen erg netjes gekleed is, dan kun je beter zelf ook nette schoenen dragen. Mocht je nog twijfelen dan is het handig om het aan de teamleider te vragen. Hij of zij kan je dan vertellen wat wel en wat niet gewaardeerd wordt op het werk qua kleding.