Spaanse Sloffen zijn nog steeds even hip

Wie dacht dat Spaanse sloffen uit de mode waren heeft het mis. De pantoffels die ooit in Spanje zijn ontwikkeld zijn nog steeds populair in Nederland. Het design is tijdloos, wat de pantoffel simpel maar functioneel maakt. Die kinderlijke dieren pantoffels kan je beter aan de kant zetten, want Spaanse sloffen zijn veel comfortabeler. Mijn huis heeft een betonnen vloer en helaas heeft mijn voorganger er geen vloerverwarming geplaatst. Het gevolg is dat ik zelfs in de zomer op sloffen loop in huis. Spaanse sloffen zijn voor mij de meest ideale en praktische sloffen die er zijn.

Spaanse sloffen zijn er voor mannen en vrouwen

Voor zowel mannen, vrouwen en zelfs kinderen zijn er Spaanse sloffen beschikbaar. Het design van de slof is hetzelfde, maar vrouwen vinden het vaak leuker om een feller kleurtje te kiezen. De beste Spaanse slof voor heren is in mijn ogen de slof van het merk Bernardino. Deze zijn gemaakt van wol en voelen daardoor heerlijk zacht aan. Op nummer twee staat het merk LOBO, welke is voorzien van een veter. Als je lokale ambacht belangrijk vindt kan je het beste voor deze sloffen kiezen. Deze merken zijn ook voor de vrouwen sloffen het beste. De kans is groot dat een vrouw eerder voor een vrolijk kleurtje zal kiezen. Daarom zijn deze voetwarmers ook beschikbaar in bijvoorbeeld roze. Uiteraard is het geen enkel probleem als mannen ook graag een roze slof dragen. Mosgroen is een andere kleur die bij vrouwen erg populair is.

De Bernardino Spaanse sloffen

Bernardino fabriceert Spaanse sloffen van hoge kwaliteit suede. De binnenkant van de slof bestaat voor 20% uit schapenwol. Een traditionele fabrikant op Mallorca maakt deze sloffen nog op de ouderwetse manier. Ambacht is dus voor dit merk erg belangrijk. Voor de mensen die echt van wol houden kunnen er ook 100% wollen Spaanse sloffen gekocht worden. De hoge kwaliteit van deze slof wordt ook gecreëerd door de zool. Het loopcomfort is optimaal door de dikke vilten tussenzool. De Bernardino voetwarmers zitten iets hoger om de enkels.

 

Spaanse Sloffen worden nog gewoon op Spaanse bodem geproduceerd. Dit houdt in dat de klassieke productie en ontwikkeling van dit product in al die jaren in stand is gehouden. Naast het feit dat deze sloffen een bijzondere roots hebben en veelal nog ambachtelijk worden gemaakt, zitten ze ook nog erg lekker.