Accuboormachine: handig voor in huis

Een accuboormachine is erg handig om te hebben. Waarom? Omdat deze Boormachine overal in huis te gebruiken is dankzij zijn handige accu. Niet meer eindeloos worstelen met verlengsnoeren en stopcontacten. Nee, daar waar je de Bosch accuboormachine nodig hebt, daar gebruik je hem. Ideaal. Eigenlijk kan je nauwelijks meer zonder.

Accuboormachine: een multitool

Een accuboormachine is een zogenaamde multitool: een apparaat dat voor meerdere doeleinden in te zetten is. Niet alleen kun je met een accuboormachine boren, maar met het juiste hulpstuk kun je ook schroeven in en uitdraaien, houtsnijwerk, polijsten. Enkele multitools zijn zelfs geschikt om te zagen. Dit alles is wel afhankelijk van de grootte van de accuboormachine. Hoe groter, hoe meer er mee kan. Maar toch is de grootte niet het enige waar je op moet letten als je een accuboormachine aanschaft.

Lekker in de hand

Omdat je vaak pittige klussen met de accuboormachine moet doen, is het handig als hij lekker in de hand ligt. Hij moet niet te zwaar zijn en het handvat moet goed aanvoelen. Hoewel een kleiner toestel nadelen heeft, is juist een kleine machine zeer geschikt voor precisiewerk. Maar, zoals gezegd, zijn de grotere toestellen meer allround en dus ook beter in te zetten voor allerlei klussen. Ook belangrijk is het toerental waarmee de accuboormachine werkt. Die schommelt meestal tussen de 100 en 200 watt. Dit moet je laten meewegen in je keuze. En dat is dus erg afhankelijk van wat je ermee gaat doen.

Handig gereedschap

Hoe je het ook went of keert: een accuboormachine is heel handig gereedschap. Hij is makkelijk mee te nemen in een koffer waarin ook alle hulpstukken zitten. Als je helemaal zorgeloos aan de slag wil, is het ook een slim idee om een tweede accu aan te schaffen. Zo heb je  altijd een machine tot je beschikking. Dat is handig als je regelmatig meerdere klussen op het programma hebt staan. Ook erg handig is dat fabrikanten vaak een heel assortiment aan gereedschappen aanbiedt om op de multitool te monteren. Check ook echt even of dat zo is en of ze passen. Want juist die gereedschappen geven de machine zijn waarde: één machine voor heel veel klusjes.

Koop hem

Koop deze multifunctionele machine dus snel. Je kunt niet zonder en hij is overal inzet baar en makkelijk in de bediening. Gewoon heel handig voor in huis en ook voor klussen bij vrienden, kennissen of klanten.