De 4 mooiste stranden in (de buurt van) Antalya

Antalya is een prachtige stad waar echt heel veel te beleven is. Toch moeten we eerlijk zijn: negen van de tien toeristen die vliegtickets Antalya boeken doen dat toch vooral voor de heerlijke stranden die rondom de stad liggen. De kustplaats is dan ook enorm populair bij zonaanbidders. Daarnaast kent Antalya ook gewoon een paar geweldige stranden, waar je echt je ogen uit kijkt. Zelfs als je ligt te zonnebaden! Maar welke strandjes moet je echt een keer bezoeken als je in Antalya bent? We hebben hier vier tips voor je.

Kaputas Beach

Kaputas Beach is een prachtig strand. Het is eigenlijk zo’n strandje die je je voorstel bij de Bounty-reclame. Witte stranden, strakblauwe zee. Het mooie aan Kaputas Beach is vooral dat je in de verte nog de prachtige bergen ziet opdoemen. Kaputas Beach is ook populair voor zijn watersportactiviteiten die je er kunt ondernemen. Zo zijn er veel waterski’s te huur, spring je zo op een waterbanaan of word je binnen no time aan een grote vlieger achter een speedboot gehesen. Voor de echte waterliefhebbers is Kaputas Beach dus een echte aanrader.

Konyaalti Beach

Konyaalti Beach is in tegenstelling tot Kaputas Beach een kiezelstrand. Dat maakt de stranden rond Antalya ook zo bijzonder: het wisselt zandstranden net zo makkelijk af voor kiezelstranden. Zo is er dus echt voor elke strandliefhebber iets wils. Het mooie aan Kaputas Beach is dat je daar als het waren in de bergen kunt zwemmen. Het heeft iets weg van een baaitje. Je kunt dus lekker van rotsen springen of genieten van het adembenemend mooie onderwaterleven.

Mermerli Beach

Mermerli Beach is een beetje een apart strand. Het is namelijk een echt toeristische trekpleister geworden, terwijl het midden in een baai ligt. Misschien maakt dat het ook wel zo populair: het is het ideale strandje voor het gezin. De kinderen kunnen lekker ravotten in en onder het water, terwijl de ouders heerlijk kunnen uitrusten op een strandbedje aan de kant. Boekje mee, en je zit heel de dag gebakken op dit mooie strandje. Een lekker fris drankje of heerlijke cocktail is ook nooit ver weg.

Topcam Plaji

Topcam Plaji is iets verder weg van de stad Antalya, maar echt een aanrader om een dagelijks uitje van te maken. Alleen als je dit strandje even googlet, weet je al waarom. Topcam Plaji is nog relatief onbekend bij het grote publiek en daarom lekker rustig. Het witte zandstrand en de felblauwe zee lijken hierdoor nog sterker aanwezig dan op de andere strandjes rond Antalya.