De leukste winkels een oud en nieuw outfit

Elk jaar probeer je weer die leuke outfit van oud en nieuw het vorige jaar te overtreffen. En elk jaar wordt dit dus steeds een beetje lastiger. Vaak hou ik al vanaf half november mijn ogen open in de winkels voor die ene perfecte outfit, maar lang niet altijd slaag ik erin om hem te vinden. Toch zijn er een aantal manieren waarop ik vaak wel slaag in het vinden schitterende items.

Grote online winkels

Zelf ben ik een persoon die vaak goed weet wat ie wil. Het ene jaar ben ik bijvoorbeeld hopelijk op zoek naar een glitterjurkje en het volgende jaar speur ik alle winkels af voor de perfecte little black dress. Als dit iets is wat je herkent, kan ik je zeker aanraden om op grote online webshops te kijken voor een oud en nieuw outfit. Op sites als Asos.com of Nelly.com heb je een enorme hoeveelheid aan kleding. En aangezien je een specifieke wens hebt, kun je meerdere filters instellen om snel te zien of ze hebben wat je zoekt. Enorm handig dus!

Last minute shoppen

Zoals ik al zei, ben ik vaak nogal enthousiast en begin ik half november al met het zoeken naar een outfit. Vaak hebben winkels dan al wel 1 of 2 glitter shirts liggen, maar is de feestkleding verder nog ver te zoeken. Daarom is het soms maar beter om je winkelsessie wat uit te stellen en pas te beginnen met zoeken als de winkels daadwerkelijk gevuld zijn met feestelijke items. Kijk je bijvoorbeeld zo’n 2 weken van te voren bij de bijenkorf, dan zie je bijna scheel van de glitter en alle kerstversiering in de winkel. Je komt helemaal in de feestelijke stemming en kunt op je gemakje door alle rekken speuren die gevuld zijn met pracht en praal.

Bekijk de feestkleding van je favoriete merken

Na een heel leven aan shop ervaring, heb ik inmiddels toch wel ontdekt dat er een aantal merken zijn waar mijn kast vol mee hangt. Deze merken vallen binnen mijn budget en zijn helemaal mijn stijl. Wat tegenwoordig dan ook vaak mijn eerste stap is bij het zoeken naar een outfit voor de feestdagen, is om eerst even de feestcollectie van deze merken te bekijken. Mijn kast hangt bijvoorbeeld altijd vol met kleding van het merk Nikkie, en dit jaar heb ik hier dan ook mijn prachtige jurkje gevonden waarmee ik schitterend het nieuwe jaar in ga!