Met de winter voor de deur is het tijd voor heren truien!

De afgelopen weken is het weer lekker Hollands koud geworden. Voor mijn werk fiets ik nu elke dag een uur heen en een uur terug. Ik doe dat om lekker in beweging te blijven, want ik houd van actief bezig zijn. Het nadeel met zo’n herfst/winter is dat het ‘s ochtends bij vertrek nog heel erg koud is. Maar als er dan ‘s middags een zonnetje doorbreekt wordt het al warmer. Ik loop vaak in mijn pauze een rondje buiten, en met een felle zon is het dan veel te warm voor de kleren die ik aanheb. Ik vind dit altijd zo’n lastig dilemma. Wat trek je aan om het ‘s ochtends op de fiets warm genoeg te hebben, maar ‘s middags luchtig genoeg is om op werk te dragen? Heren truien zijn erg degelijk en vaak van dik materiaal gemaakt. Zo zijn ze erg warm. Heren truien maken de belofte van je warm houden dus wel waar. Maar waarom zijn er geen heren truien die wat luchtiger zijn? Wat heren truien kopen extra vervelend maakt is dat ze vaak erg duur zijn. Over het algemeen is mannen kleding nou eenmaal goedkoper dan vrouwen kleding, tot mijn spijt. Vrouwen hebben dan ook voor elke situatie en elke temperatuur een ander kledingstuk. Dat wil ik ook! Daarom heb ik wat onderzoek gedaan of de perfecte trui voor zo’n typische koud/warme herfstdag bestaat!

Warme heren truien voor de koude ochtend

Er is een overvloed aan warme heren truien die ik ‘s ochtends lekker aan kan doen! De variatie in materiaal is groot. Dat is fijn, want ik heb het liefst een zo min mogelijk zwetend materiaal. Zo kan ik hard fietsen, warm blijven en hygiënisch op werk aan komen! De grote hoeveelheid heren truien die op internet te vinden zijn komen in alle soorten en maten en er is dus voor ieder wat wils. Ook de prijzen verschillen erg, er is een groot aanbod aan betaalbare truien!

Luchtige heren truien voor de warme middag

Luchtige heren truien is een stuk moeilijker om te vinden. De truien zijn dan vaak grof gebreid, wat niet zo netjes is voorop werk. Wat nog het dichtst in de buurt van een luchtige herentrui is zijn dunne coltruien of lange dikke t-shirts.

Bestaat de perfecte combinatie?

Ik ben helaas de perfecte combinatie van warm en toch luchtig nog niet tegengekomen. Daarom is mijn advies voor de mannen die hetzelfde probleem als ik hebben om meerdere heren truien te kopen. Een hele warme voor op de fiets, en een luchtige voor op werk! Even omkleden in de wc is tenslotte zo gedaan!