De leukste winkels voor de inrichting van je huis

Heb jij een nieuw huis of wil je alles gewoon helemaal opnieuw inrichten? Zelf vind ik dit altijd enorm leuke projectjes. Toch kan ik me ook voorstellen dat je soms overweldigd kan raken van de grote hoeveelheid woonwinkels, webshops en home-afdelingen. In deze blog noem ik daarom een paar van mijn favoriete winkels en tips om benodigdheden te kopen voor een nieuw interieur.

Home-afdelingen van mijn favoriete kledingwinkels

Veel grote kledingwinkels hebben tegenwoordig ook een afdeling met woonartikelen. Het lijkt misschien onnodig. Als je ook al die grote woonwinkels hebt, waarom zou je dan de woonafdeling van een kledingketen bezoeken? Hier is een goede reden voor. Denk eens aan een kledingwinkel waar je vaak shopt. Waarschijnlijk kom je hier regelmatig omdat deze kleding jouw stijl en budget heeft. De kans is groot dat dit dan hetzelfde geldt voor de woonafdeling van deze winkels. Deze zijn vaak in dezelfde prijsklasse en stijl als de kleding die ze hier verkopen. Als je houdt van de kleding, hou je dus waarschijnlijk ook van de woonspulletjes! Zelf kan ik dit zeker bevestiging. Ik shop namelijk vaak mijn kleding bij de H&M. En als ik hier eenmaal in de winkel ben, struin ik ook gerust 2 uurtjes rond op de woonafdeling.

Meerdere woonwinkels in 1 dagje

Een andere tip voor als je op zoek bent naar woonartikelen, is om een plek te zoeken waar meerdere woonwinkels dicht bij elkaar zitten. Je kunt hier dan 1 hele dag voor uittrekken om alle woonwinkels een bezoekje, of zelfs meerdere bezoekjes, te plegen. Staat er bijvoorbeeld een bureau op je boodschappenlijst? Ga dan in elke winkel even langs de kantoorafdeling. Na 100 verschillende bureaus gezien te hebben kun je dan uiteindelijk kiezen voor de mooiste! Wel een kleine tip: Maak meteen een foto zodra je een bureau of ander artikel ziet dat je mooi vindt en zet in je notities bij welke winkel dit was. Zo kun je het meteen terugvinden.

Online webshops

Online winkels gebruik ik vooral voor decoratie. Niet omdat er niet genoeg online te vinden is, niks is minder waar. Maar het bezorgen van meubels via webshops is vaak vrij prijzig. Bovendien kun je in echte winkels de meubels uitproberen en goed bekijken voor je zo’n grote aankoop doet. Online winkels zijn echter wel enorm handig voor decoratieve producten. Er is enorm veel te vinden op webshops zoals Asos of Wehkamp en je kunt precies filteren op wat je zoekt.