Douchewand onmisbaar bij perfecte douchecabine

Een douchewand is iets wat niet iedereen in huis heeft. Een douchegordijn of helemaal geen afscheiding volstaat voor de meeste Nederlanders wel. Maar waarom zou je nu juist wel een douchewand nemen? En is dat duur? In deze blog bespreek ik hoe een budget douchecabine bij Douche Concurrent jouw douche-ervaring kan veranderen.

Wat zijn de voordelen van een douchewand?

Een douchewand is voor meerdere dingen goed. Ten eerste zorgt het ervoor dat je een afgesloten ruimte hebt waarbinnen je doucht. Waarom is dat voordelig? hoor ik je denken. Logisch. Binnen de ruimte, ofwel douchecabine, blijft de warme lucht die vrijkomt tijdens het douchen in de cabine. Daarmee blijf je zelf lekker warm en komt er een tweede voordeel bij kijken: anti-schimmel. Door het douchen komt er stoom vrij die voor jezelf lekker warm is, maar ook voor de schimmels. Schimmels groeien onder vochtige omstandigheden. Dus als de stoom binnen de cabine blijf, heb je minder last van schimmelvorming.

Wat kost een douchewand?

Je kunt kiezen uit één douchewand, twee wanden of drie wanden. Afhankelijk van het aantal betaal je natuurlijk een andere prijs. Voor één wand betaal je tussen de 119 en 999 euro. Voor twee wanden betaal je tussen de 358 en 1850 euro. En voor drie wanden betaal je tussen de 1499 en 1850 euro.

Dat is nogal een verschil. Waar zit dat verschil in? Laten we de enkele douchewand nemen van 119 euro versus die van 999 euro. Voor 119 euro heb je een wand van 30 bij 200 centimeter van helder veiligheidsglas van 8 millimeter, antikalk en een chromen hoekprofiel. Voor 999 euro heb je een wand van 140 bij 210 centimeter met 8 millimeter zwart, helder veiligheidsglas en ‘Seal Coating’. De duurdere variant ziet er mooier uit, en hij is ook groter dan de goedkoopste versie.

Andere douchewand opties

De prijs wordt dus voornamelijk door het design bepaald. En ik moet toegeven: het werkt. Ik wil liever die van 999 euro. Maar welke opties zijn er nog meer om je douchewand mee aan te scherpen tot jouw ideale cabine?

De afmeting. Lengte, breedte en hoogte zijn aan jouw voorkeuren uit te kiezen. De breedte varieert tussen de 30 en 140 centimeter. Hoogte tussen de 195 en 210 centimeter, en de dikte van het glas tussen de 6 en 10 millimeter. Daarnaast kun je voor een aantal opties van het glas kiezen. Chincilla, helder-, mat-, melk-, rook- en spiegelglas. Verschillende merken en de voorkeur voor levertijd: you name it. Het is mogelijk bij Douche Concurrent. Veel plezier met douchen!