Pantoffels in echt elk huis thuishoren

Iedereen kent ze wel: de pantoffels. Ook wel ‘de binnenschoen’ genoemd. In de modewereld zijn pantoffels niet per se een item waar de nadruk op gelegd wordt, maar toch is de vergeten binnenslipper in elk huis een must have! Daarom nemen we even de tijd om de pantoffel in het zonnetje te zetten door vier redenen te noemen waarom je pantoffels echt niet kunt missen!

Pijnlijke voeten

Na een lange dag op werk kunnen je voeten nog wel eens roepen om aandacht. Een paar té hoge pumps of een paar nét iets te kleine schoenen kunnen al snel als gevolg hebben dat de voeten na een lange dag pijn doen. Trek in dat geval bij thuiskomst een paar comfortabele pantoffels aan om de pijn te verlichten en je voeten rust te geven! Door voor een zachte, wijde pantoffel te kiezen kunnen de voeten weer terug naar hun originele vorm terwijl je geniet van warmte.

Krassen op de vloer

Over de hoge pumps gesproken: niemand zit te wachten op krassen op de vloer. Deze komen er namelijk veelal niet meer uit en wij denken dat geen enkele onderburen zitten te wachten op een paar pumps die over de vloer denderen elke dag. De pantoffel is ook hier weer de ideale oplossing: je loopt comfortabel (voordat je voeten de pumps weer in worden gepropt) en de zachte zool zorgt ervoor dat er geen ongewenste krassen op de vloer komen.

Een schone vloer

Niet alleen krassen, ook vuil is een ongewenst gevolg van het dragen van schoenen in huis. Na het buiten lopen kan er nog wel eens wat vuil aan de zolen van je schoen blijven plakken die je vervolgens mee het huis in trekt. Trek daarom bij binnenkomst de vuile schoenen uit en de pantoffels aan. Daardoor vermijd je dat vuil van buitenaf het huis in komt en houd je je vloer schoon!

Warmte dankzij pantoffels

Last but not least: pantoffels zorgen voor warmte. In de winter het bed uit moeten komen is al een hele prestatie op zich, en de pantoffel maakt die moeilijke gebeurtenis toch iets dragelijker. Een warme pantoffel in plaats van een koude vloer maakt het leven van elke vroeg-opstaande persoon dragelijker. Niet alleen in de winter, ook in de zomer kan een goed-ademende pantoffel heerlijk zijn. Zo loop je niet met eventuele zweet voeten over de schone vloer en loop je niet het risico op wondjes aan de voet (door bijvoorbeeld glas dat is gevallen).

De pantoffel is daarom kort gezegd dus de ideale binnen schoen voor ieder huis, welke vloer je dan ook hebt! En maak je geen zorgen: tegenwoordig is er zo veel keus dat ook de pantoffel een modieuze vorm aan kan nemen.