Goede werkschoenen, waar moet je op letten?

Als advocaat loop je onder werktijden rond in een pak en op nette schoenen. Als chirurg is zo’n outfit helemaal niet praktisch. En als jouw vak in de bouwwereld is, is de kleding wéér anders. Afhankelijk van welk soort werk je doet, is het belangrijk dat je een outfit draagt die ervoor zorgt dat jij je comfortabel voelt tijdens jouw werk en dat ze het werken niet belemmert. Aangezien je hele lichaam leunt op je voeten, ligt daar de basis. Maar het vinden van goede werkschoenen is niet zo makkelijk als het lijkt. Wat is het verschil tussen werkschoenen en schoenen om in te werken? In deze blog behandel ik verschillende schoenen voor verschillende beroepen.

 

Formele zakenman

 

Als zakenman wordt verwacht dat je netjes voor de dag komt. Vaak wordt hier een pak mee bedoeld. Het is belangrijk dat dit pak goed bij jouw lichaam aansluit. Een pak dat te groot of te klein is, ziet er onverzorgd uit. Als zakenman, en zeker in hoge posities, wordt verwacht dat je er representatief uitziet. Je bent als het ware het visitekaartje van het bedrijf dat jij vertegenwoordigt. Schoenen zijn hier net zo’n deel van. Veel nette herenschoenen zijn goed genoeg voor deze outfits. Ze zien er chique uit en maken de outfit met een pak af. Wel moeten deze schoenen goed ingelopen worden om comfortabel te zitten. Ook zijn veel van deze schoenen gemaakt van leer. Als je dit niet wilt in verband met moralistische overtuigingen, zul je vaak meer tijd in het zoeken moeten steken. Je kan de materialen snel vinden in de omschrijving van het product

 

Hardwerkende tuinman

 

Een tuinman doet veel meer fysiek werk dan een zakenman. Als je hele dagen doorbrengt in de buitenlucht wil je schoenen hebben die deze omstandigheden aankunnen. Ook als je bijvoorbeeld met zware materialen werkt en tegels legt, is het bijvoorbeeld belangrijk om werkschoenen te hebben met een verharde neus. Deze neus is verstevigd met staal, composiet of aluminium. De neus beschermt jouw voeten en met name jouw tenen mocht hier iets zwaars op vallen. Daarnaast vindt iedereen het fijn om comfortabel rond te kunnen lopen. Maar als je de hele dag rondloopt en materialen moet tillen, is het misschien nog belangrijker om op schoenen te lopen waarin je je goed voelt. Afhankelijk van het precieze tuinwerk wat jij uitvoert, kies je het buitenmateriaal en de zool van jouw schoen. Dit is vaak wel prijzig maar het is uiteindelijk beter om te investeren in één goed paar dan om iedere week nieuwe schoenen te moeten kopen omdat de vorige het alweer begeven hebben.