Waar vind je een mobiele kraan te koop?

In sommige beroepen is het hebben van een mobiele kraan een must. Ben je bijvoorbeeld aannemer en bouw je huizen en bedrijfspanden? Dan is een mobiele kraan onmisbaar om de dakdelen op de panden te plaatsen. Maar wat nu als jouw mobiele kraan niet meer door de keuring komt of gewoon stuk is en niet meer gerepareerd kan worden? Dan zul je op zoek moeten naar een mobiele kraan te koop. Maar waar vind je nu een mobiele kraan te koop? Die staan vaak niet zomaar langs de weg. Gelukkig is er een site waar je terecht kunt voor al je grote materieel. Of het nu gaat om een mobiele kraan of een heftruc, een betonwagen of een koeltrailer.

Een mobiele kraan te koop is zo gevonden

Op de site in de link hierboven kun je precies aangeven welke soort mobiele kraan jij nodig hebt. Wat het hijs- en tilvermogen moet zijn. Hoe hoog de kraan moet komen en hoe de bediening moet werken. Heb je de voorkeur voor een bepaald merk? Ook dat kun je op deze site gemakkelijk aangeven. Een mobiele kraan te koop gaat hier vrijwel altijd om gebruikte exemplaren. Het is dus wel verstandig om bij het bezichtigen te vragen naar onderhoudsdocumentatie en eventuele problemen.

Neem je kraandrijver mee!

Ga je een mobiele kraan bekijken die je online hebt gevonden? Dan is het wel zo verstandig om iemand mee te nemen die écht weet waar hij het over heeft. Neem dus je kraandrijver mee. Hij zal met deze mobiele kraan moeten werken en kan je vertellen of de kraan inderdaad zo geschikt is als deze lijkt. Je kunt veel geld besparen en miskopen voorkomen door iemand mee te nemen die echt verstand van zaken heeft. Een kraandrijver weet precies wat hij met een kraan moet doen en kan dus ook bepalen of dat ook kan met de kraan die jij op het oog hebt.

Kraan gekocht? Pas 'm aan naar jouw bedrijf

Het is misschien een beetje veel van het goede om de complete mobiele kraan te laten overspuiten in de kleuren van jouw bedrijf. Maar het loont altijd de moeite om de bestickering aan te passen. Zo zorg je voor herkenbaarheid en mocht de kraan onverhoopt een keer van een bouwplaats "verdwijnen", dan is deze weer gemakkelijker terug te vinden. Het bestickeren van een mobiele kraan hoeft echt niet heel veel geld te kosten, maar zorgt er wel voor dat er eenheid ontstaat in jouw wagenpark.