Een rolcontainer voor bedrijfsafval, dat is handig!

Ieder bedrijf heeft te maken met afval. Of het nu gaat om afgewerkte olie of om etenswaren die over de houdbaarheidsdatum heen zijn, je zult er ergens mee naartoe moeten. En dus zul je je moeten oriënteren op de verschillende mogelijkheden voor een rolcontainer voor bedrijfsafval. Dat is niet moeilijk en het kost maar weinig tijd. Je hoeft in feite maar één site te bezoeken, namelijk die hierboven. Hier wordt precies uitgelegd welke rolcontainer geschikt is voor jouw bedrijfsafval. Ook bedrijfsafval dient gescheiden te worden ingeleverd en dus kun je maar beter direct de juiste container kiezen. Heb je meerdere afvalstromen dan kies je meerdere rolcontainers. Dat hoeven niet allemaal grote containers te zijn, ook containers op twee wielen kunnen functioneren als rolcontainer voor bedrijfsafval.

Een rolcontainer voor bedrijfsafval is wel zo fijn

Want al dat afval zul je toch echt moeten afvoeren. In de meeste gemeenten worden particulieren automatisch van een rolcontainer voor iedere afvalstroom voorzien, maar moeten ondernemers het zelf regelen. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om een wekelijks ritje naar de vuilstort te maken, maar geloof mij, dat gaat op den duur toch tegenstaan. Daarbij is het storten bij de vuilstort voor ondernemers ook nog een kostbare aangelegenheid. Door een rolcontainer voor bedrijfafval te huren, ben je in één keer klaar.

Zet je containers altijd op een vaste plek

Als je containers aan de weg moeten, dan rij je ze gemakkelijk naar buiten, maar zorg dat ze binnen echt een vaste plek hebben. Zo voorkom je dat er alsnog afval gaat zwerven in je bedrijf. Door een afvalcontainer altijd weer terug te zetten op dezelfde plek, zorg je ervoor dat het voor iedereen duidelijk is waar welke container staat. Je kunt boven de container een poster ophangen met daarop, voor de duidelijkheid, de afvalsoort die er in mag. Ook is het handig om het leeg-schema erbij te zetten.

Een kleine container of juist een hele grote?

Containers zijn er in alle soorten en maten, van kleine container op twee wielen tot een grote container op vier wielen. Het kan zijn dat de afmetingen van de container belangrijk zijn, in verband met de wijdte van de deuropening. Je wilt de container wel gemakkelijk naar buiten en weer naar binnen kunnen brengen. Is de container toch te groot of te klein voor jouw hoeveelheid afval? Dan kun je deze gemakkelijk omruilen. Het blijft immers moeilijk in te schatten hoeveel afval jouw bedrijf zal produceren.