Met tuinhout kun je meer dan alleen een schutting bouwen

Natuurlijk kun je met tuinhout een schitterende schutting bouwen. Een schutting die precies naar jouw zin is. Met een prachtige houten poortdeur die je automatisch kunt openen met één druk op de knop. Ja, dat is de droom van veel mensen. Maar je kunt zoveel meer met tuinhout. Je kunt er schitterende hekjes mee maken. Lage hekjes voor om je bloemperken, om te voorkomen dat je robotmaaier door je perken gaat maaien. Je kunt tuinhout gebruiken als afscheiding tussen de verschillende groentes in je moestuin. Of je gebruikt het om een mooie pergola of overkapping te maken. Je kunt zoveel kanten op, als je maar “out of the box” weet te denken. Alles wat ik nu noemde is natuurlijk ook kant en klaar te koop. Maar her is toch veel leuker om het helemaal naar jouw zin te maken?

Maak met tuinhout een speeltoestel voor je kinderen

Heb je een ruime tuin en weinig speelgelegenheden in de buurt, dan is de keuze snel gemaakt. In een mum van tijd bouw jij een speeltoestel waar jouw kinderen, én alle kinderen uit de straat, graag op zullen spelen. Je kunt een bestaand speeltoestel namaken, of er zelf één ontwerpen. Natuurlijk kies je dan alleen voor de beste kwaliteit hout. Je wilt niet dat je kinderen splinters oplopen tijdens het spelen.

Maak een terras van hout

Of eigenlijk meer een vlonder. Hiervoor kun je natuurlijk het best geribbelde planken uitkiezen. Deze voorkomen dat je uitglijdt als de ondergrond nat wordt. Je kunt een houten terras ook heel anders maken. Bijvoorbeeld onder de overkapping. Zo zit je niet direct op de koude tegels, maar net iets hoger. Dat scheelt enorm tegen de kou. Natuurlijk maak je je overkapping af door er een schuifdeur in te maken en zelfgemaakte houten plantenbakken te plaatsen.

Wat doe je met de reststukjes?

Gooi de reststukjes tuinhout vooral niet weg. Je kunt hier misschien nog iets creatiefs mee doen. Weet je niets te bedenken, dan kun je er altijd nog voor kiezen om een fijn fikkie te stoken. In de tuinhaard of in de vuurkorf. Dat is eigenlijk altijd wel een goed idee. Je kunt hiervoor alle restjes opsparen en goed laten drogen. Zorg er wel voor dat het hier om niet geschilderde stukjes hout gaat, waar ook nog eens geen spijkers of schroeven in zitten. Dat wordt vast een gezellig avondje, met z’n allen rond de vuurkorf. Kopje thee of wijntje erbij en genieten maar!