De leukste jassen: panterprint

Van de week zag ik een vrouw lopen in een dikke panterprint jas.  Zo gaaf! Ze liep snel door de winkelstraat met een matchende bruine legging, boots en een muts op haar hoofd met oortjes eruit, als een kat. Ik kan je niet vertellen hoe schattig het stond. Waar vroeger panterprint als een beetje ‘ordi’ in de markt stond, is dat nu helemaal veranderd. Dierenprint is leuk, speels, en goed te matchen. Het is leuk om te merken dat de Nederlandse mode zo veranderd, dingen die we vroeger niet vonden kunnen vinden we nu normaal, en trends uit eerdere jaren komen weer terug.

Zo zag ik onlangs mijn zusje ineens een ‘scrunchie’ in haar haar dragen, en dezelfde week op mijn werk een jonge vrouw ook! Ik wist niet wat ik zag! Kennen jullie de scrunchie nog? Een groot dik elastiek van stof, dat je in je staartje of knotje draaide, voornamelijk in de jaren tachtig en negentig? Als je de serie “Saved by the Bell” nog kent, dan herken je ook de scrunchie. Deze kwamen zelf ook in alle soorten, maten en stoffen. Vooral druk, schattig en groot, vooral.

Wat ontzettend leuk dat je dus weer je oude kleding uit de dozen kan halen, want de crop tops, de letterman jackets, de Dr. Martens, allemaal komt het terug. Ook de Birkenstocks in de zomer. Puma heeft een aantal jaar geleden een grote comeback gemaakt een ook Tommy Hilfiger wordt weer veel gedragen, waar het merk voorheen als preppy en ‘kostschool’ -achtig werd gevonden.  Ook je ouders hebben absoluut nog kleding van merken in hun opslag liggen, wees niet bang om dit even bij ze na te vragen. Straks vind je nog juweeltjes van Chanel of North Face van vóór deze onbetaalbaar waren! Dit zie je soms op vlooienmarkten.

Zo was ik laatst op de IJhallen, dit is een grote vlooienmarkt die zich een keer in de maand op een groot industrie terrein afspeelt in Amsterdam Noord. Kleding binnen in lege warenhuizen en buiten in kraampjes. Honderden kraampjes. Ik vond een échte, oldschool Gucci tas, compleet met print van een oud vrouwtje die oude tassen weg deed. De rits was kapot, maar ach, daar laat je zo een nieuwe in zetten. De tas heb ik later doorverkocht voor honderdtwintig euro. Dat is honderdvijftien euro winst…ik had hem ook wel willen houden eigenlijk. Volgende maand toch maar weer even op zoek. Ook een panterprint jas sla ik niet af.