We willen allemaal onszelf verbeteren

Ben jij al handig in de ICT, maar heb je nog een streefdoel om beter te worden? Misschien is de Six Sigma Green Belt training dan iets voor jou. We zoeken mogelijkheden altijd om onszelf te verbeteren, of het nou iets is waar je eigenlijk al heel goed in bent, of iets waar je nog maar net aan begonnen bent. We willen alsmaar beter worden in de dingen die we doen. En dat is ook een mooi doel om te hebben. Als we onszelf blijven verbeteren, zullen we minder snel fouten maken. Maar wat als jij geen idee hebt waar je moet beginnen of wat je überhaupt wilt verbeteren? Dat kan lastig zijn.

Wat zijn jouw skills?

Je hebt deze vraag vast al wel eens eerder gehoord. Waar ben jij nou eigenlijk goed in? Misschien weet je daar gelijk een antwoord op, moet je er even over nadenken, of misschien heb je nog helemaal geen idee. Dat is allemaal prima, onze kennen en kunnen liggen nou eenmaal niet altijd voor de hand, maar het is een mooi doel om na te denken waar jij nou echt goed in bent. Het hoeft niet iets heel spectaculairs te zijn. Aan het einde van de dag zijn mensen nodig voor alles wat je maar kunt bedenken, ook de minder ‘spectaculaire’ vakgebieden.

Waar liggen jouw interesses?

De vraag komt vaak pas later, maar is minstens zo belangrijk. En misschien zelfs wel belangrijker dan de vraag over waar jij goed in bent. Stel jij bent hartstikke goed met computers, maar wilt veel liever een ander beroep doen. Dan moet jij kiezen voor wat jij graag wilt, want als je iets echt graag wilt, dan vind je heus wel een weg om daar naartoe te komen. Voor sommigen is het nou eenmaal een wat makkelijkere weg, maar dat maakt die van jou echt niet minder relevant. Kies iets waar je hart bij ligt en waar je je goed bij voelt. Iedereen moet ergens beginnen, en dat blijft zo.

Neem je tijd

Verbetering ontstaat niet in één nacht, tenzij je graag je slaappatroon wilt verbeteren. Maar de meeste veranderingen en verbeteringen hebben veel tijd nodig. Het ligt uiteindelijk allemaal aan hoeveel tijd je eraan besteedt en ook kan besteden. Maar je hoeft heus niet te verwachten dat het allemaal binnen een week gaat gebeuren. Je kunt je tijd ervoor nemen, zorg dat datgene wat je doet ook goed gedaan wordt, zodat jij jezelf kunt bewijzen en jouw dromen kunt volgen.
Six Sigma Green Belt